Kinderwinkel Coccinelle Accessoires Musthaves voor aankomende ouders

Musthaves voor aankomende ouders

Als aanstaande ouders krijg je vaak behoorlijk veel op je af. Je weet natuurlijk ook niet goed wat je kunt verwachten, alles is nieuw en je leven zal na de geboorte aanzienlijk veranderen. Toch is deze fase erg leuk en spannend, je wil daarom graag zo goed mogelijk voorbereid zijn. In deze blog gaan we je een aantal handige musthaves toelichten waarmee je in ieder geval in het begin mee verder kunt.

Hydrofiele doeken

Een musthave die je zeker niet moet vergeten op je baby musthave is de hydrofiele doeken. Dit is ook hetgeen wat andere ouders vaak aanraden wat je echt in huis moet halen voordat je kleintje geboren is. Met deze handige musthave kun je namelijk alle kanten op, je kan de spuug opvangen na het voeden maar ook vieze mondjes mee afvegen, de kinderwagen afdekken voor de zon of je baby op verschonen. Een hydrofiele doek is een accessoire dat zijn geld zeker op zal leveren, je gebruikt ze namelijk als je baby echt nog heel erg klein is, maar ook wanneer ze al wat ouder zijn. 

Inbakerdoek

Sommige baby’s zijn erg onrustige slapers, ze bewegen veel en door de schokkende bewegingen die ze maken houden ze zichzelf wakker. Met een inbakerdoek kan je jouw kleintje strak inpakken waardoor ze niet of nauwelijks kunnen bewegen. Hierdoor liggen ze een stuk rustiger in bed en slapen ze een stuk sneller. 

Draagzak

In een draagzak kan je je kindje lekker dichtbij je dragen. Voor zowel jou als je baby zal dat een vertrouwd gevoel geven. Daarnaast is een draagzak ook praktisch, je hebt namelijk je handen vrij terwijl je je baby toch dichtbij je draagt. Je kan bijvoorbeeld wat huishoudelijke taakjes doen zonder je baby uit het oog te verliezen. Ook wanneer je even snel een boodschapje wil gaan doen is het fijn om je baby bij je te dragen in de draagzak. 

Warme sokjes of slofjes

Voor een baby is het lastig om zijn eigen temperatuur te reguleren, daarom is het belangrijk dat je je kleintje goed warm blijft houden. Dit kan je natuurlijk doen door hem warm aan te kleden, maar sokjes of slofjes moeten zeker niet vergeten worden. Baby’s hebben nog niks aan schoenen, hoe schattig ze vaak ook zijn. Pas als ze beginnnen met lopen zijn schoenen aan te raden. Als ze klein zijn kan je daarom veel beter kiezen voor zachte slofjes. 

White noise machine

Je wil natuurlijk het liefst dat je kleintje zo goed mogelijk doorslaapt, niet alleen voor jezelf natuurlijk. Een white noise machine kan daarin echt ideaal zijn, deze machine maakt eentonige ruistgeluiden en laat omgevingsgeluiden naar de achtergrond verdwijnen. Hierdoor krijgt je kindje het gevoel dat er altijd iemand dicht in de buurt is wat een veilig gevoel geeft. Op de meeste white noise machines is het mogelijk om verschillende geluiden af te spelen, zo ook baarmoeder geluiden. Zeker in het begin is dit een heel vertrouw geluid voor je baby. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *