Kinderwinkel Coccinelle Speelgoed De voordelen van houten speelgoed voor jouw kind(eren)

De voordelen van houten speelgoed voor jouw kind(eren)

Kinderen worden altijd blij als ze speelgoed als kado krijgen, tegenwoordig is het aanbod alleen zo groot dat het lastig is om de geschikte keuze te maken. Om deze keuze wat makkelijker te maken gaan we jou meer vertellen over de voordelen van houten speelgoed.

Het is ecologisch speelgoed

Voor het maken van houten speelgoed is niet veel nodig, vaak alleen hout, schroeven, verf op waterbasis en in sommige gevallen ook lijm. Plastic speelgoed daarentegen is weer een heel ander verhaal. Los van de gezondheidseffecten die plastic speelgoed op kinderen heeft, heeft het ook effect op het milieu. Jaarlijks komt er zo’n 100.000 kilo kwik en 20.000 kilo lood vrij in de natuur. Daarnaast is plastic speelgoed niet biologisch afbreekbaar, hoewel het vaak wel recylerbaar is kom je er niet helemaal meer vanaf. 

Duurzaam alternatief voor plastic speelgoed

Naast dat houten speelgoed ecologisch een stuk beter is, is het ook een stuk duurzamer. Plastic speelgoed belandt in de meeste gevallen al snel op de afvalberg, terwijl het oude houten speelgoed van opa nog volop gebruikt wordt. Houten speelgoed is vaak van vele betere kwaliteit en bijna onverslijtbaar. Hierdoor kan het meerdere generaties meegaan. 

Stimuleert de verbeelding van je kleintje

Plastic speelgoed is vaak zo ontworpen dat het de aandacht van je kindje trekt, toch zijn ze er snel op uitgekeken. Ondanks dat ze zijn uitgerust in de felste kleuren, met licht en geluid en soms zelfs met technische snufjes. Dat ze er zo snel op uitgekeken zijn komt doordat dit speelgoed de creativiteit niet aanspreekt. Dat is het voordeel van houten speelgoed, door de eenvoudige opzet zet het deuren open voor de fantasie van kinderen en wordt de creativiteit gestimuleerd. 

Het is veilig

Als ouder zijnde wil je niets liever dat je je kind met een gerust hart kunt laten spelen. Belangrijk daarbij is dat het speelgoed veilig is, daarom is houten speelgoed een prima keuze. Voor het maken van plastic speelgoed komen vele schadelijke stoffen vrij terwijl dat bij het maken van houten speelgoed niet het geval is. Daarnaast is de kans op het inslikkenvan kleine stukjes plasticniet meer aanwezig. 

Houten speelgoed blijft tijdloos

Iedereen heeft een aantal klassiekers uit eigen kindertijd, denk maar aan blokken, schommelpaard, fietsje of een duwstok. Dit soort speelgoed is nog steeds erg populair bij het houten speelgoed. Kinderen zitten niet altijd te wachten op hypermoderne snufjes, speelgoed waarmee ze kunnen bouwen, schommelen en rijden zijn nog steeds erg populair. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *